jäätised / 04/16/2014

Klassikaline vaniljejäätis

Klassika on kohustuslik, nii ka meie varasuvises köögis.

  • 200 ml 35%koort
  • 200 ml 3,5% piima
  • 4 munakollast
  • 5 spl suhkrut
  • 1 vaniljekaun

Sega koor ja piim, lõika vaniljekupar horisontaalselt pooleks ning kuumuta keemiseni. Kraabi vaniljeseemneid noa abiga piima sisse ja eemalda vaniljekaun.

Sega munakollased suhkruga. Nirista kuum piim munakollaste sisse, viimaseid pidevalt segades.

Kuumuta saadud segu tasasel tulel (!) kuniks see pakseneb. Jahuta toatemperatuurini. Valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina instruktsioonidele.

Sellest kogusest saad ca 0,7 – 1 liiter jäätist.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Kiivisorbett
Järgmine postitus
Koorene metsmaasikajäätis
4 Kommentaari

June 3, 2017

Kuidas antud koostisainete kogustest on võimalik 1 liiter jäätist välja võluda? Minul ei tulnud 0,5 liitrine karpki päris täis.
Aga muidu väga hea jäätis, poe vaniljejäätiseid vist enam ei tahagi!


June 4, 2017

Tere, jäätise kogus sõltub jäätisemasinast- kui õhuliseks masin jäätise teeb.


July 13, 2017

Kas retseptis on eksitus või peabki olema nii piim kui koor mõlemad 3,5 %sed?


    July 14, 2017

    Jah, on eksitus. Täname märkamast! 🙂 Koor ikka 35%. Nüüd parandatud.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kiivisorbett

Vitamiinirikas jahutav suvemagustoit, mida on nii lihtne valmistada, et isegi retsepti üleskirjutamine tundub pisut imelik.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.