Klassika on kohustuslik, nii ka meie varasuvises köögis.
- 200 ml 35%koort
- 200 ml 3,5% piima
- 4 munakollast
- 5 spl suhkrut
- 1 vaniljekaun
Sega koor ja piim, lõika vaniljekupar horisontaalselt pooleks ning kuumuta keemiseni. Kraabi vaniljeseemneid noa abiga piima sisse ja eemalda vaniljekaun.
Sega munakollased suhkruga. Nirista kuum piim munakollaste sisse, viimaseid pidevalt segades.
Kuumuta saadud segu tasasel tulel (!) kuniks see pakseneb. Jahuta toatemperatuurini. Valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina instruktsioonidele.
Sellest kogusest saad ca 0,7 – 1 liiter jäätist.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Vanilla
Kuidas antud koostisainete kogustest on võimalik 1 liiter jäätist välja võluda? Minul ei tulnud 0,5 liitrine karpki päris täis.
Aga muidu väga hea jäätis, poe vaniljejäätiseid vist enam ei tahagi!
Marit
Tere, jäätise kogus sõltub jäätisemasinast- kui õhuliseks masin jäätise teeb.
Lydia
Kas retseptis on eksitus või peabki olema nii piim kui koor mõlemad 3,5 %sed?
Eva@Perenaine
Jah, on eksitus. Täname märkamast! 🙂 Koor ikka 35%. Nüüd parandatud.