Küüslauguse ürdivõiga küpsetatud vutid. Vutid on rasvavaesed ja õrnad, väldi üleküpsetamist. Eelroog kahele või lõunasöök ühele.

  • 2 vutti, puhastatud, loputatud, kuivatatud
  • kolmandik sidrunit, viilutatud
  • 2 küüslauguküünt, purustatud
  • 10 g võid
  • 2 oksa tüümiani
  • 1 oks rosmariini
  • soola
  • pipart
Ürdivõi:
  • 16 g võid
  • 1 tl peenelt hakitud tüümianilehti
  • 1 tl peenelt hakitud rosmariini
  • 1 küüslauguküüs
  • soola
  • pipart

Kõigepealt valmista ürdivõi. Riivi küüslauk ning sega koos hakitud ürtidega toasooja või hulka. Maitsesta soola ja pipraga.

Nüüd raskem osa, kasutades oma sõrmeotsi lükka nahk vuttide rinnalihaste küljest lahti, tekitades naha alla tasku. Peab olema ettevaatlik, sest nahk on õrn ja vutid pisikesed. Jaota ürdivõi kahte ossa ja määri ühtlaselt kummagi vuti naha alla laiali.

Ülejäänud koostisosad jaota samuti kaheks ning pista vuttide kõhuõõnde. Seo vuttide koivad kööginööriga kokku, et need ühtlasemalt küpseksid ja täidis kõhuõõnest välja ei pudeneks. Pintselda nahka pealt küüslaugu- või tšilliõliga. Maitsesta soola ja pipraga.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Peale ahjust eemaldamist mässi 10 minutiks fooliumisse.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)