soolased toidud / 04/02/2014

Vutt rosmariini, tüümiani ja küüslauguga

Küüslauguse ürdivõiga küpsetatud vutid. Vutid on rasvavaesed ja õrnad, väldi üleküpsetamist. Eelroog kahele või lõunasöök ühele.

  • 2 vutti, puhastatud, loputatud, kuivatatud
  • kolmandik sidrunit, viilutatud
  • 2 küüslauguküünt, purustatud
  • 10 g võid
  • 2 oksa tüümiani
  • 1 oks rosmariini
  • soola
  • pipart

Ürdivõi:

  • 16 g võid
  • 1 tl peenelt hakitud tüümianilehti
  • 1 tl peenelt hakitud rosmariini
  • 1 küüslauguküüs
  • soola
  • pipart

Kõigepealt valmista ürdivõi. Riivi küüslauk ning sega koos hakitud ürtidega toasooja või hulka. Maitsesta soola ja pipraga.

Nüüd raskem osa, kasutades oma sõrmeotsi lükka nahk vuttide rinnalihaste küljest lahti, tekitades naha alla tasku. Peab olema ettevaatlik, sest nahk on õrn ja vutid pisikesed. Jaota ürdivõi kahte ossa ja määri ühtlaselt kummagi vuti naha alla laiali.

Ülejäänud koostisosad jaota samuti kaheks ning pista vuttide kõhuõõnde. Seo vuttide koivad kööginööriga kokku, et need ühtlasemalt küpseksid ja täidis kõhuõõnest välja ei pudeneks. Pintselda nahka pealt küüslaugu- või tšilliõliga. Maitsesta soola ja pipraga.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Peale ahjust eemaldamist mässi 10 minutiks fooliumisse.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Veiselihast ahjupraad musta ploomi kastmega
Järgmine retsept
Ahju-vanillikreem
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Veiselihast ahjupraad musta ploomi kastmega

Oleks nagu vana tuttav ahjupraad, aga musta ploomi kaste ja hästi sobiv joogivalik täiendavad veiselihast praadi uuel moel.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.