Pidulikeks sündmusteks sobilik võileivatort, mille maitses on hästi tunda sinki ja ürtidega toorjuustu.

  • 24 viilu röstsaia
  • 250 g suitsusinki
  • 150 g määrdejuustu (võib kasutada erinevaid, aga soovitavalt singiga)
  • 50 g majoneesi
  • 200 g ürtidega toorjuustu
  • 150 g hapukurki
  • 80 g võid

Garneering:

  • 1 pikk kurk
  • u. 150 g majoneesi ja või segu, võib ka kasutada määrdejuustu
  • 5 singirulli
  • 5 juusturulli
  • paar keedetud vutimuna, poolitatud

Valmista singitäidis. Püreesta sink köögikombainis ühtlaseks massiks, seejärel sega kokku määrdejuustu ja majoneesiga. Kui määrdejuust satub olema tihkem, siis kasuta rohkem majoneesi. Täidise konsistents peaks olema pehme, aga mitte vedel, nagu paks kreeka-stiilis jogurt.

Valmista hapukurgitäidis. Hõõru või kohevaks. Haki väga peenelt või püreesta hapukurgid ja sega kokku toorjuustuga. Viimaks lisa kohev või. Maitse ja lisa soola ning pipart kui vaja.

Jaota saiaviilud nelja viilu kaupa kuude hunnikusse. Viilud võib jätta neljakandiliseks (eemaldades ainult koorikud) või siis lõigata viilud kolmnurkadeks ning moodustades nendest ümmarguse tordi. Selleks tuleb iga kolmnurga välimine tipp ära lõigata.

Aseta vaagnale neli nelinurka või kaheksa kolmnurka, kata toeka hapukurgitäidise kihiga ning seejärel satsi järgmiste viiludega. Need viilud määri singitäidisega. Täidist peaks määrima ikka toekalt, vähemalt 6 mm paksune kiht. Jätka samamoodi saiaviilude ja täidistega vaheldumisi kuni materjal otsa saab.

Järgmisena kata küljed. Määri ühtlaselt võiseguga või siis määrdejuustuga pealt ja ümber ringi siledaks. Kata kinni ja tõsta külmkappi. Võileivatort peab seisma ja maitseid endasse imama.

Aseta peale singi- ja juusturullid ning vutimunapoolikud. Lõika pikk kurk ribadeks ja aseta ribad ümber tordi nagu muru.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)