Kreemine juustukook, millele lisavad mahlasust kaneelised virsikud.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 200 g nisujahu
  • 60 g suhkrut
  • 1 muna
  • näputäis soola

Täidis:

  • 600 g toorjuustu
  • 3 muna
  • 60 g nisujahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1tl vanillsuhkrut

Peale:

  • 4 virsikut
  • maitse järgi kaneeli ja suhkrut
  • 4 spl aprikoosidzemmi
  • 1 spl vett

Põhja tegemiseks sega jahu, suhkur ja sool. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud või, näpi puru-taoliseks. Lisa muna ja vormi ühtlane tainas. Kata 26-cm lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred tainaga. Pane täidise valmimise ajaks külmikusse.

Täidise jaoks vahusta kergelt toorjuust ja suhkur. Lisa vanillsuhkur, jahu ja munad. Vahusta segu ühtlaseks. Vala täidis põhjale. Lõika virsikud õhukesteks viiludeks. Sega suhkur ja kaneel omavahel, kasta virsikuviilud kaneeli-suhkrusegusse. Lao virsikulõigud tihedalt täidise peale.

Küpseta kooki 190-kraadises ahjus u. 50-55 minutit. Jahuta kooki esmalt hoides ahju ust lahti pool tundi. Seejärel lase täielikult jahtuda.

Koogi võid katta aprikoosiglasuuriga, selleks pane potti aprikoosidzemm ja vesi, kuumuta tasasel tulel paar minutit. Pintselda virsikud glasuuriga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)