Kevadine rõõmsavärviline ahjuroog keedetud munadega, mida käepärane munadepühade-järgselt teha.

  • 8 keedetud muna
  • 1 punane paprika
  • 2 tomatit
  • 100 g külmutatud või värskeid herneid
  • 100 g riivjuustu
  • 200 g peekonit (soovi korral)
  • soola, pipart, (soovi korral) maitserohelist.

Lõika munad pikuti neljaks ja aseta ümmargusse ahjuvormi üksteise kõrvale munavalged allpool.

Lõika tomatid samuti sektoriteks ja aseta sektorid munade vahele. Puista vahele rohelised herned. Ribasta paprika ja puista vormi. Kui soovid roale lisada peekonit, siis lõika peekon ribadeks ja prae pannil umbes 7 minutit. Seejärel lisa roale.

Kõige peale puista riivjuust ning küpseta seda vormirooga ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit, kuni juust on sulanud.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)