Haprad vanillimaitselised sarvekesed, mis sobivad hästi tassi kohvi või tee kõrvale.

  • 5 dl nisujahu
  • 200 g võid
  • 2 spl vanillisuhkrut (parima vanillisuhkru saad selle ise valmistades vanillikaunast ja suhkrust)
  • 1 dl suhkrut kaunistuseks

Näpi külmad võitükid jahu ja vanillisuhkru sisse ja sõtku tainaks. Vajadusel lisa 2 spl külma vett. Pane tainas 30 minutiks külmkappi.

Võta tainast väiksem tükike, veereta sellest riba ja vormi sarvekeseks. Kasta suhkru sisse ja küpseta 150-kraadises ahjus 10 minutit või kuniks need on kergelt kuldpruunikad.

Ahjust võttes lase ahjuplaadil jahtuda, sest sarvekesed on väga haprad ja kipuvad kergesti katki minema.

Retsept: Therese Wikström “Maiuspalad”, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)