Haprad vanillimaitselised sarvekesed, mis sobivad hästi tassi kohvi või tee kõrvale.
- 5 dl nisujahu
- 200 g võid
- 2 spl vanillisuhkrut (parima vanillisuhkru saad selle ise valmistades vanillikaunast ja suhkrust)
- 1 dl suhkrut kaunistuseks
Näpi külmad võitükid jahu ja vanillisuhkru sisse ja sõtku tainaks. Vajadusel lisa 2 spl külma vett. Pane tainas 30 minutiks külmkappi.
Võta tainast väiksem tükike, veereta sellest riba ja vormi sarvekeseks. Kasta suhkru sisse ja küpseta 150-kraadises ahjus 10 minutit või kuniks need on kergelt kuldpruunikad.
Ahjust võttes lase ahjuplaadil jahtuda, sest sarvekesed on väga haprad ja kipuvad kergesti katki minema.
Retsept: Therese Wikström “Maiuspalad”, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)