Suvine pirukas, mis valmib muretaina põhjal, katteks vanillikreem ja mahlased marjad.

Põhi:
  • 80 g toasooja võid
  • 3 spl tuhksuhkrut
  • 1 muna
  • 125 g nisujahu
  • näputäis soola
 Vanillikreem:
  • 5 munakollast
  • 1,2 dl suhkrut
  • 4 dl vahukoort
  • 1 dl piima
  • 1 vanillikaun
  • 4 zelatiinilehte
Katteks:
  • maasikaid
  • vaarikaid
  • mustikaid
  • mureleid
Muretainaks vahusta toasoe või tuhksuhkruga. Lisa muna, jahu ja sool. Sega käte abiga ühtlaseks tainaks, mässi  toidukilesse ja pane vähemalt tunniks ajaks külmikusse.
 Vanillikreemiks sega munakollased suhkruga. Vala potti (vahustamata) koor ja piim, lisa ka poolitatud vanillikaun. Kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja tõsta lusikaga mõned spl kooresegu munakollaste segusse, vispelda, lisa ettevaatlikult ja samal ajal segades ülejäänud kooresegu. Vala muna-kooresegu tagasi potti ja kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Võta tulelt, eemalda vanillikaun ja kaabi seemned kooresegusse.
Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks ligunema. Pigista lehtedest ära üleliigne vesi ja sega need kuuma kooresegusse. Lase kreemil jahtuda toatemperatuurini ja seejärel tõsta toidukilega kaetuna (maksimum 30 minutiks) külmikusse.
Koogi küpsetamiseks rulli muretaigen lahti ja aseta see 24-cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtesse, sh jäta tainast veidi üle ääre. Torgi tainasse kahvliga augud ja aseta taina peale küpsetuspaber. Kata küpsetuspaber küpsetusubadega. Küpseta 200-kraadises ahjus u.10 minutit.
Võta põhi ahjust, eemalda küpsetuspaber ja küpsetusoad ning pane põhi veel 4-5 minutiks ahju, kuniks koogipõhi on õrnalt kuldpruun. Võta põhi ahjust ja lõika terava noaga ääred siledaks. Eemalda põhi vormist ja tõsta restile jahtuma.
Aseta täielikult jahtunud koogipõhi serveerimisalusele. Kata ühtlaselt vanillikreemiga, kaunista meelepäraste marjadega. Võid serveerida nii kohe kui ka pärast külmikus seismist.