magustoidud / 03/20/2019

Vanillikreem kirssidega

Lihtsasti valmiv kreemine magustoit, milles vaheldumisi vanillikreem ja kirsikaste. Kogused 4-6 sööjale.

Vanillikreem:

  • 4 dl piima (sobivad ka taimsed piimad)
  • 3 munakollast
  • 1 muna
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 vanillikaun
  • 40 g maisitärklist

Kirsikaste:

  • 250 g külmutatud kirsse
  • 2 spl maisitärklist
  • 0,5 dl suhkrut

Vanillikreemiks pane piim potti. Poolita vaniljekaun ja kraabi sellest seemned piima sisse. Kuumuta keemiseni. Klopi kausis lahti munad, munakollane, suhkur ja maisitärklis. Nirista peale keema läinud piim, sega hoolikalt. Kalla segu tagasi potti ja kuumuta keskmisel tulel, samal ajal segu intensiivselt kloppides, kuniks segu pakseneb ja oled tükkidest lahti saanud. Kalla läbi sõela ja jäta jahtuma.

Kirsikastmeks pane kirsid 0,5 dl vee ja suhkruga potti ja kuumuta keemiseni. Sega tärklis 4-5 spl külma veega ning lisa kirssidele. Sega ja kuumuta, kuniks segu pakseneb. Võta tulelt ja jahuta.

Tõsta vanillikreem ja kirsikaste vaheldumisi magustoidu pokaalidesse.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Suvemarjade terriin
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Suvemarjade terriin
Suvemarjadest pungil kerge dessert, mida serveeri vanillijäätise või vahukoorega.
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.