Lihtsasti valmiv kreemine magustoit, milles vaheldumisi vanillikreem ja kirsikaste. Kogused 4-6 sööjale.

Vanillikreem:
  • 4 dl piima (sobivad ka taimsed piimad)
  • 3 munakollast
  • 1 muna
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 vanillikaun
  • 40 g maisitärklist
Kirsikaste:
  • 250 g külmutatud kirsse
  • 2 spl maisitärklist
  • 0,5 dl suhkrut

Vanillikreemiks pane piim potti. Poolita vaniljekaun ja kraabi sellest seemned piima sisse. Kuumuta keemiseni. Klopi kausis lahti munad, munakollane, suhkur ja maisitärklis. Nirista peale keema läinud piim, sega hoolikalt. Kalla segu tagasi potti ja kuumuta keskmisel tulel, samal ajal segu intensiivselt kloppides, kuniks segu pakseneb ja oled tükkidest lahti saanud. Kalla läbi sõela ja jäta jahtuma.

Kirsikastmeks pane kirsid 0,5 dl vee ja suhkruga potti ja kuumuta keemiseni. Sega tärklis 4-5 spl külma veega ning lisa kirssidele. Sega ja kuumuta, kuniks segu pakseneb. Võta tulelt ja jahuta.

Tõsta vanillikreem ja kirsikaste vaheldumisi magustoidu pokaalidesse.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)