Klassikaline mahe kohupiimakook magusa kodutehtud martsipanist katte all.

Muretainapõhi:

  • 4 dl nisujahu
  • 175 g 82% võid
  • 1 muna
  • 2 spl suhkrut

Täidis:

  • 600 g kohupiima
  • 4 muna
  • 200 g hapukoort
  • 1 dl suhkrut

Kate*:

  • 200 g mandleid
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 1 munavalge
  • 1 tl matcha pulbrit
  • soovi korral valget šokolaadi (25 g)

Koogipõhjaks näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga, lisa muna ja vajadusel 1-2 tl külma vett. Vooderda tainaga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad, augusta taigen kahvliga ja aseta pooleks tunniks külma. Kata koogipõhi küpsetuspaberi ja küpsetusubadega ning eelküpseta 200-kraadises ahjus ca 7 minutit. Eemalda küpsetusoad ja küpsetuspaber ning küpseta veel 4-5 minutit või kuniks tainas hakkab kergelt pruunistuma ja ahjust tuleb head koogi lõhna. Võta ahjust.

Täidiseks sega kõik ained, kalla eelküpsenud koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus tund aega. Kontrolli igaks juhuks puutiku abiga, kas kook on seest küps. Jahuta valminud kook ja pane soovitavalt järgmise päevani külmikusse.

Katteks eemalda mandlitelt pruunid mundrid (hoia neid pisut aega keema läinud vees, siis tuleb koor hõlpsamini lahti) ja purusta mandlid köögikombainis. Sega saadud mandlijahu tuhksuhkru ja matcha´ga, lisa munavalge ja sõtku mass ühtlaseks. Martsipan peab jääma suhteliselt pehme, et seda rullida saaks.

Rulli martsipan kahe kile vahel õhukeseks, koogi läbimõõduga ühesuuruseks. Tõsta tainarulli abiga see jahtunud kohupiimakoogile ja korrigeeri noaga. Kaunistuseks lisa näiteks valget šokolaadi.

* Katteks võid kasutada ka valmis martsipani (400 g), mis sega matcha pulbriga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)