Vahvlid nagu lapsepõlves – sama retsept ja sama küpsetusmasin, mis teeb tublit tööd juba aastast 1969.
- 200 g võid (82%)
- 1 dl suhkrut
- 3 muna
- 150 g nisujahu
- 1 dl piima
Sega sulatatud (ja toatemperatuurini jahtunud) või suhkru, munade ja jahuga.
Vajadusel lisa vett. Tainas peab tulema parajalt vedel, et seda lusikaga vahvlimasina peale kenasti laiali saaks ajada.
Keera küpsenud vahvlilehed kuumalt rulli. Kui soovid võimalikult krõbedaid vahvleid, siis pane teiste vahvlite juurde alles siis kui vahvel on jahtunud.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Karmo H
Proovisin ka seekord selle retsepti järgi teha. Koguse kohta teistele teadmiseks, et tuli umbes 12 vahvlit aga eks see oleneb ka taigna paksusest. Minul oli selline hapukoore paksune, läks nii kaks supilusikatäit ühe vahvli jaoks. Järgmine kord mõtlen panna vähem võid ja võibolla lisada veele ka piima.
Rix
Eks sellise koguse võiga peavadki nad tulema head ja väga rasvased vahvlid. Jahtudes ei jäänud krõbedaks vaid pigem pehmeks. Võid tasuks vähem lisada.