Tuunikala täidise ja tomatikattega pirukas.

Tainas:

  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • 1 vutimuna
  • 2 sl külma vett
  • 100 g võid
  • soola

Sisu:

  • 2 suuremat tomatit
  • 1 dl viilutatud porrut
  • 200 g tuunikala konservi omas mahlas (tükkidena)
  • 2 muna
  • 1 dl 10 % koort
  • 1 dl piima
  • soola, musta pipart
  • 2 tl Meira vahemere ürdisegu (petersell, basiilik, aed-haraputk, estragon, tüümian, oregano, münt)
  • 12 oliivi
  • 0,5 dl riivjuustu

Taina jaoks haki jahu võiga läbi, lisa külmas vees lahti klopitud vutimuna, sool ja sõtku kiirelt kokku ühtlane tainas. Suru see võiga määritud 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele ja pane umbes 20 minutiks külmkappi.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Torka põhjale kahvliga augud sisse ja küpseta põhja umbes 10 minutit.

Klopi muna piima ja koorega, maitsesta soola, pipraga. Tõsta eelküpsetatud põhjale väiksemateks tükkideks murendatud tuunikala, porru, oliivid, riivjuust, kõige peale lõika tomatikettad. Kalla peale munasegu ja puista üle vahemere ürdiseguga.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni munasegu on pealt ilus kuldne.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)