Vaarika-valge šokolaadi juustukook

Suursugune ja kõrge, kreemine toorjuustukook, mille täidis on värskendavalt hapukas.

Koogi põhi:

  • 150 g digestive küpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 500 g toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 50 g maisitärklist
  • 3 muna
  • 1 laimi mahl + riivitud koor
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 125 g valget šokolaadi
  • 500 g hapukoort
  • 250 g vaarikaid (sügavkülmutatud)

Kate:

  • 1 dl vahukoort
  • 1 spl suhkrut
  • 100 g mascarponet
  • peotäis vaarikaid
  • mõni spl vaarikasiirupit

Koogipõhjaks purusta köögikombainis küpsised, sulata või ja sega küpsisepuruga. Kalla 20 cm-se koogivormi ja suru lusikaseljaga tugevasti koogivormi põhja. Vooderda koogivorm väljaspoolt fooliumiga nii, et see ei laseks vett koogivormi sisse. Aseta külmkappi ootele.

Haki valge šokolaad ja pane kuuma veevanni kohale sulama.

Täidiseks sega toorjuust suhkru ja tärklisega ühtlaseks kreemiks. Lisa munad ja laimikoor ja -mahl, sega ühtlaseks. Sega sulanud valge šokolaad hapukoorega, lisa toorjuustumassi sisse. Kalla koogipõhjale 1/3 taigent, selle peale tõsta vaarikaid (ära üles sulata), seejärel taas 1/3 toorjuustumassi ja vaarikaid ning kõige lõpus viimanegi 1/3 taigent ja järelejäänud vaarikad.

Küpseta kooki 170-kraadises ahjus 1 tund ja 40 minutit veevanni meetodil. Selleks aseta kook fooliumiga vooderdatult sobiva suurusega ahjuvormi sisse ja kalla ahjuvormi sisse kuum vesi, ca poole ulatuses koogivormi kõrgusest. Tõsta ahju. Kui kook on küpsenud, lülita ahi välja ja tee ahjuuks paokile. Hoia kooki sedasi 30 minutit, seejärel võta ahjust, jahuta toatemperatuurini ning seejärel 2-3 tundi külmikus. Seejärel eemalda vormist.

Kaunistuseks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kõige lõpus mascarpone. Vahusta veel natuke aega. Täida seguga kondiitrikott, mille otsa oled pannud lainelise otsiku ning pritsi sellega koogi peale välimine serv. Keskele aseta vaarikad ning nirista peale vaarikasiirupit*.

*Vaarikasiirupi saamiseks valmista vaarikatest toormoos, sõelu seemned välja ja keeda suhkruga kergelt siirupiseks.

Retsept: mõningate muudatustega Shannon Bennett (ajakiri Delicious Australia), teostus ja fotod: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 

toorjuustukoogi-viil-DSC_0732

 




Eelmine postitus
New Yorgi juustukook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
New Yorgi juustukook

Juustukookide klassika – kõrge ja kergelt sidrunise maitsega luksuslik kook.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.