Sini-must-valge kook, mis sobib hästi Eesti iseseisvumise taastamise päevaks. Koogi põhi on tehtud heledamate küpsistega kui toorjuustukoogis tavaliselt ja poemunadega, et alumine kiht oleks võimalikult valgem; hapukoorekihti on lisatud kakaod.
Koogipõhi:
- 16 Lu heledat küpsist
- 2 sl suhkrut
- 50 g sulatatud võid
Täidis:
- 400 g Philadelphia toorjuustu (täisrasvane)
- 70 g suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
- 2 muna
- 2 munakollast
Kate:
- 4 dl hapukoort
- 2 sl kakaod
- 2 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
Glasuur:
- 50 g tumedat šokolaadi
- 1 dl 35% koort
- 1 sl võid
- 2 sl kakaopulbrit
Pane ahi 180 kraadile soojenema. Purusta küpsised. Sega suhkru ja võiga ning suru koogivormi põhja; aseta külmkappi ootele.
Sega täidise ained, vala segu koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Kuniks täidis küpseb, valmista kate – sega ained kokku. Kalla see küpsenud koogitäidise peale, lisa ahjule pisut kuumust ja küpseta 10-15 minutit.
Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus – 4-8 tundi.
Glasuuriks sulata ained kuumaveeanumas või lihtsalt kuumal pliidil, nõrgema kuumusega. Määri jahtunud kook pealt šokolaadiglasuuriga ja aseta taas jahedasse tahenema.
Kõige peale pane mustikad.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Mirjam
Kas kakao on see maguskakao või tavaline ?
Mis läbimõõduga koogivormi kasutada?
kas kultuurmustikas sobib peale ?
Eva
Tavaline, magustamata kakaopulber.
Kasuta 26 cm-se läbimõõduga koogivormi.
Eva
Jah, kultuurmustikas sobib hästi!