Toorjuustukook kõrvitsa ja valge šokolaadiga

Kreemja täidisega juustukook, millele lisavad pidulikkust karamellised kõrvitsaseemne kolmnurgad.

Põhi:

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 75 g sulatatud võid

Täidis:

  • 400 g toorjuustu
  • u. 180 g kõrvitsapüreed
  • 3 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 150 g valget šokolaadi
  • 0,5 tl kaneeli

Kaunistuseks:

  • u. 80 g kõrvitsaseemneid
  • u. 80 g mett

Purusta küpsised peeneks, lisa sulatatud või. Suru mass u. 25-26 cm küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi põhja.
Täidiseks mikserda toorjuust suhkru ja munadega kreemjaks, lisa kõrvitsapüree, kaneel ja sulatatud šokolaad. Vala segu koogipõhjale ja küpseta kooki u. 175-kraadises ahjus tund aega.

Kui kook on valmis, tee ahju uks natuke lahti ja lase ahjus jahtuda (umbes tunnike). Võta ahjust välja, jahuta kook toatemperatuurini ja soovitavalt hoia kooki üleöö külmas, siis maitseb see veel paremini.

Kaunistuseks sega kokku kõrvitsaseemned ja mesi, vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 10 minutit, kuni mesi on natuke tumenenud. Lase jahtuda ja lõika terava noaga kolmnurksed viilud, aseta koogile.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Vegan küpsetamata juustukook
Järgmine postitus
Kõrvitsasupp ingveriga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Vegan küpsetamata juustukook

Kreemine, küpsetamist mitte vajav vegan juustukook india pähklitest ja kookospiimast, mahlase kirsikattega. Kook ei ole tuntavalt kookosemaitseline.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.