Kreemja täidisega juustukook, millele lisavad pidulikkust karamellised kõrvitsaseemne kolmnurgad.

Põhi:
  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 75 g sulatatud võid
Täidis:
  • 400 g toorjuustu
  • u. 180 g kõrvitsapüreed
  • 3 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 150 g valget šokolaadi
  • 0,5 tl kaneeli
Kaunistuseks:
  • u. 80 g kõrvitsaseemneid
  • u. 80 g mett

Purusta küpsised peeneks, lisa sulatatud või. Suru mass u. 25-26 cm küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi põhja.
Täidiseks mikserda toorjuust suhkru ja munadega kreemjaks, lisa kõrvitsapüree, kaneel ja sulatatud šokolaad. Vala segu koogipõhjale ja küpseta kooki u. 175-kraadises ahjus tund aega.

Kui kook on valmis, tee ahju uks natuke lahti ja lase ahjus jahtuda (umbes tunnike). Võta ahjust välja, jahuta kook toatemperatuurini ja soovitavalt hoia kooki üleöö külmas, siis maitseb see veel paremini.

Kaunistuseks sega kokku kõrvitsaseemned ja mesi, vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 10 minutit, kuni mesi on natuke tumenenud. Lase jahtuda ja lõika terava noaga kolmnurksed viilud, aseta koogile.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)