Toorjuustukoogist inspireerituna suupisted, mis sobivad suurepäraselt pidulauale.
Koogipõhi:
- 8 Digestive küpsist
- 2 sl suhkrut
- 50 g sulatatud võid
Täidis:
- 400 g Philadelphia toorjuustu (täisrasvane)
- 70 g suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
- 2 muna
- 2 munakollast
Kate:
- 3 dl hapukoort
- 2 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
Glasuur:
- 50 g tumedat šokolaadi
- 1 dl 35% koort
- 1 sl võid
- 2 sl kakaopulbrit
Pane ahi 180 kraadile soojenema. Purusta küpsised köögikombainis, sega suhkru ja võiga ning suru 22×30 cm suuruse koogivormi põhja; aseta külmkappi ootele.
Sega täidise ained, vala segu koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Kuniks täidis küpseb, valmista kate – sega ained kokku. Kalla see küpsenud koogitäidise peale, lisa ahjule pisut kuumust ja küpseta 10-15 minutit. Fotolt paistab kate valge kihina.
Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus – 4-8 tundi.
Glasuuriks sulata ained kuumaveeanumas või lihtsalt kuumal pliidil. Määri jahtunud kook pealt šokolaadiglasuuriga ja aseta taas jahedasse tahenema. Valmis kook lõika 4×4 cm ruudukujulisteks tükkideks (ca 35 tk). Tulemus tuleb ilusam kui nuga peale igat läbilõiget puhtaks tõmmata.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
laiskus lämmatab
Mina teen seda kooki üldse lahtikäivasse 24 läbimõõduga vormi. Kah kärab. No ei saa siis loomulikult nii palju tükke. Samas ega seda kooki kiputakse ikka rohkem võtma kui üks tükk, seega võib ka kohe suuremad välja jagada 😀
S
Kas tavaline ahjuplaat sobib ka tegemiseks? Ja kas siis peaks koguseid suurendama?
Eva@Perenaine
Jah, sobib, aga sel juhul korruta kogused kahega.
Liilia
Sega… Sega… Sega.. Vahustama selles retseptis siis midagi ei pea?
Eva@Perenaine
Tõepoolest ei pea.