thenthuk

Tiibetis ja Nepaalis populaarne supp, mis maitseb parim käsitsi valmistatud nuudlitega. Tänapäeval teevad paljud restoranid seda suppi ka nn poenuudlitega.

Nuudlitaigen:

  • 165 g nisujahu*
  • 1,1 dl vett

Supp:

  • 1-2 porgandit
  • 0,5 daikon valget redist
  • 1/3 suvekõrvitsat
  • 8 shiitake seent
  • 1 cm pikkune jupp ingverit
  • 1-2 lühikest tšillit
  • 1 tl Hiina viie vürtsi segu
  • soola, pipart, peterselli, oliiviõli, seesamiõli, sojakastet
  • 1 l vett

Pane eelmisel õhtul shiitake seened külma vette ligunema.

Nuudlitainaks sega käte abiga kokku jahu ja vesi. Nuudlitaina paksus on üsna sarnane pastatainale, kuid pisut väiksema jahusisaldusega. Sõtku taigent paar minutit, et see oleks ilus ühtlane. Kata kilega ja jäta toatemperatuurile pooleks tunniks seisma.

Supi valmistamiseks haki ingver hästi peenikesteks kuubikuteks. Haki porgand, daikon ja suvikõrvits meelepärasteks tükkideks. Haki ka seened väiksemateks tükkideks.

Pane supipott tulele ning kalla potipõhja õli, kuumuta. Lisa õlisse Hiina viie vürtsi segu, ingver ja purustatud tšilli. Prae mõned sekundid ning lisa köögiviljad ja seened. Prae mõnikümmend sekundit ning lisa potti (kuum) vesi.

Kui köögiviljad on peaaegu pehmed, hakka lisama nuudleid.

Selleks tee tainapall kaheks ja tee need üleni oliiviõliga kokku (seda on kõige mugavam käte vahel teha). Venita taigent nii, et see on õhuke ja lapik ning “rebi” sellise tainariba küljest paraja suurusega nuudel, viska see potti.

DSC_6943-hand-pulled

Kui kõik nuudlid on supi sisse lisatud, keeda suppi veel 1-2 minutit. Lülita pliit välja. Lisa (hakitud) petersell. Lase supil ca 15 minutit kaane all haududa. Serveeri sojakastme ja seesamiõliga.

* Tiibetis ja Nepaalis on kasutusel kõvemat sorti nisujahu, mis on hästi elastne ja kõrge gluteenisisaldusega. Eestis müüdavatest sobib nuudlite tegemiseks üsna hästi näiteks Sunnuntai jahu või (veelgi parem valik!) Manitoba.

Retsept ja foto: Perenaine.ee