Õrnalt pähklimaitselised gluteenivabad õhukesed pannkoogid, mida sobib serveerida nii magusa kui soolase täidisega.
- 2 muna
- 75 g toortatrajahu
- 1 spl suhkrut
- 3,5-4 dl keefiri
- natukene soola
Klopi munad suhkruga lahti. Lisa vähehaaval keefir, sool ja tatrajahu. Sega ühtlaseks tainaks kuni saavutad vedelapoolsema taina. Küpseta pannil mõlemalt poolt kuldseks.
Sellest kogusest tuleb u. 8 ülepannikooki.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Perenaine
Isegi mu koer ei söönud neid pannkooke. Kohutavad. Koos üldse ei püsinud, ümber keerata oli võimatu. Noh okei, oleks siis maitsegi hea olnud, aga ei. Meie pühapäeva hommik sai rikutud, läksid kõik prügikasti ja ei tahtnud neid keegi. Mingi kriitikameel võiks ikka retseptide avaldamisel olla.
Ka perenaine
Äkki ei kasutanud toortatrajahu? Mul on alati ilusti koos püsinud ja maitsevad head.
Marit@Perenaine
Toortatra maitse ei pruugi kõigile maitseda küll, kuna jätab spetsiifilisema maitse võrreldes tavalise nisujahuga. Toortatrajahust ülepannkoogid ei tule nii elastsed ja õhukesed kui tavalise jahuga, jäävad pigem veidi paksemad. Kui taina konsistents on õige, siis peaks kooke kenasti saama ümber pöörata, olen neid kooke kaks korda teinud ja saanud kenasti hakkama, lihtsalt taina paksus on vaja saada õigeks, siis pole probleemi ümber keeramisega. Ise arvan, et taigen tuli liiga vedel või paks.
Kätu
Kui osta tavalist tatrajahu, siis ei taha väga koos püsida jah, aga mina kasutan kõike tehes toortatrajahu ja super hea, pole olnud mingisugust probleemi ja pannkoogid imemaitsvad, mina enam seda tatramaitset ei tunne, võib-olla sellepärast, et ära harjunud, aga ega sellel toortatrajahul ei jää ka väga tugevat maitset. 🙂
Hexy
Mina tegin toortatrajahuga ja üllatavalt maitsvad 🙂