küpsised / 08/04/2017

Elevandikõrvad

Krõbedad suhkrused küpsised, mida on lihtne valmistada. Sellest kogusest saab 1,5 ahjuplaaditäit küpsiseid.

  • 400 g võiga pärmi-lehttainast
  • u. 1 dl suhkrut

Kata tööpind (lehttaina lehe suurune pind) paksult ühtlase suhkrukihiga ja tõsta selle peale lehttainas. Kata tainaleht ka pealt ühtlase suhkrukihiga ja asu tainast õhemaks rullima. Tainaleht peaks tulema mõõtmetelt u. 1/3 võrra suurem.

Lõika saadud ristküliku ääred sirgeks ja rulli tainas näppude vahel kahelt poolelt tihedalt kokku. Lõika terava noaga võrdsed, ca 1 cm-sed viilud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 2 cm-ste vahedega).

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 12 minutit, kuniks küpsised on helepruunid.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kohupiimaküpsised
2 Kommentaari

February 10, 2015

Tegin ka selliseid , ainult et nutellaga ;p


February 18, 2017

Jah!!!Mina olen ka selliseid kunagi teinud—need väga head!!!Ainult, et ma ei kasutanud nutellat!!!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiimaküpsised

Need kohupiimaküpsised on võrreldes tavaliste küpsistega tänu kohupiimale pehmemad ja mahlasemad. Proovi ka kaneelisuhkruga versiooni.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.