Lihtsalt valmiv juustune suvikõrvitsa-lehttainapirukas, mis maitseb kõige paremini ahjusoojalt.
- 500 g pärmi- lehttainast
- 500 g suvikõrvitsat
- 2 küüslauguküünt
- oliiviõli
- maitse järgi soola ja musta pipart
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 100 g riivitud parmesani
Lõika suvikõrvits köögimandoliini või terava noa abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.
Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta 30×45 cm suurusele ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.
Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.
Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta korraks ahjust, puista peale riivitud parmesani ning küpseta veel 15 minutit.
Retsept: Nami-nami.ee (veidi muudetud kujul), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
filifjonka
Olen juba korduvalt seda teinud- väga mõnus soolane suutäis ja lihtne valmistada ja alati saab kiidusõnu. Parmesani asendasin Forte laastudega. Ja tõesti, suvikõrvitsa maitsestamisel ära end tagasi hoia…
epp viires
jah!!!!ooo—küll on hea pirukas!!!on huvitav, et see kindlasti sobib jõulu lauale ja ka uue aasta lauale panekuks!!!!
ohooo!!!!!!kindel, et väga maitsev ja kaob kähku jõulu laualt ja uue aasta laualtki!!!!
EPP VIIRES
jah!!!!ooo-kui hea pirukas!!!!!kindel see, et selline pirukas pistetakse koheselt nahka!!!!
sobiv nii argipäevaks kui ka jõululauale ja uue aasta laualegi!!!!!!