Mahlane ja kevadine spinati-munapirukas. Toekas suutäis.

Tainas:

  • 225 g nisujahu
  • 100 g täisteranisujahu
  • 125 g võid
  • 125 ml külma vett
  • 1 muna
  • Pisut soola

Täidis:

  • 500 g külmutatud spinatit
  • 1 suvekõrvits
  • 3 päikesekuivatatud tomatit
  • 7 muna
  • 200 ml 35% koort
  • 150 g riivitud juustu (nt suluguni)
  • Soola, pipart

Pane spinat küpsetamisele eelneval päeval sulama.

Sega kokku tainakomponendid. Mässi tainapäts kilesse ja aseta vähemalt pooleks tunniks külma. Seejärel jaga tainas kaheks, rulli lahti  ja aseta üks osa vormi põhja ja servadesse. Äärista servad hõbepaberiga, et servad maha ei kalduks ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Pigista ülessulanud spinatist üleliigne vesi välja. Sega hulka 3 muna, riivitud juust ja koor. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta suvikõrvits hästi õhukesteks viiludeks.

Kalla spinatisegu vormi. Löö peale 4 muna (nagu lööksid need praetud muna tegemiseks pannile), lisa tükeldatud kuivatatud tomatid ja suvekõrvitsaviilud. Maitsesta soola ja pipraga. Nüüd rulli ülejäänud tainas vormisuuruseks ringiks. Kata sellega pirukas ja suru servadest kinni. Tainajääkidest võib kõige peale lisada veel kena mustri.

Määri pealt munakollasega ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit kuni 1 tund.

Retsept: Oma Maitse, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)