Võrgutavate sulašokolaadilaikudega, rikkalikud muffinid nautlejatele, kus vaarikate marjasus lõikab ilusti läbi sametise šokolaadi.

  • 130 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 80 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 160 ml petti
  • 1 muna
  • 75 g tumedaid šokolaadinööpe
  • 75 g vaarikaid

Vooderda pabervormidega 6 auguga tavasuuruses muffinipann. Lülita ahi 190 kraadile soojenema.

Sulata või. Klopi lahti muna. Pane kokku muna, pett, sulatatud või ja sega ilusti läbi. Suuremas kausis sõelu/sega kokku kuivained – jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Kalla muna-võisegu kuivainetele ning sega just nii palju, et kõik tundub segunevat kuid mitte üleliia, mõned klimbid las jäävad. Nüüd puista sisse vaarikad ja šokolaadinööbid ning jaota kähku vormidesse. Küpseta ca. 25 minutit.

*Muffinid võib katta šokolaadiglasuuriga, kui nööpidest veel küllalt ei ole. Selleks sulata ca. 60 g tumedat šokolaadi koos lusikatäie võiga vesivannil, tilguta saadud segu muffinitele ja lase taheneda. Või asemel võib kasutada ka koort.

Retsept: Bourke Street Bakery, foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)