Mõnus, parajalt mahlane šokolaadikook. Tordi põhi on tegelikult üks kakaomuffinite retsept, millesse lisasime rosinaid.

Šokolaadikreem:

  • 1 dl kohvikoort
  • 100 g piimašokolaadi (nt purustatud pähklitega Fazeri piimašokolaad)
  • 1 sl kakaopulbrit
  • 50 g võid

Koogipõhi:

  • 1 dl rosinaid
  • 2 sl rummi
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 1 dl täistera nisujahu
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid
  • 1,5 dl piima

Vahele määrimiseks:

  •   6 sl hapukoort

Kreemiks pane koor, tükedatud šokolaad, kakao ja või potti, kuumuta kuni šokolaad on sulanud. Jahuta ja pane paariks tunniks külmkappi.

Koogipõhjaks pane rosinad eelmisel päeval rummi sisse ligunema.

Vahusta munad suhkruga. Sega jahud, kakao, rosinad ja küpsetuspulber. Sulata ja jahuta või. Kalla kuivained munavahu hulka, sega. Lisa vähehaaval piim ja sulavõi. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse rõngasvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Küpsust kontrolli keskelt puutikuga.

Jahtunud kook lõika kolmeks kihiks. Ühe kihi vahele pane šokolaadikreemi, teise kihi vahel hapukoort, peale jälle šokolaadikreemi. Lase koogil enne serveerimist mõni tund seista.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)