Šokolaadikook rosinatega

Mõnus, parajalt mahlane šokolaadikook. Tordi põhi on tegelikult üks kakaomuffinite retsept, millesse lisasime rosinaid.

Šokolaadikreem:

  • 1 dl kohvikoort
  • 100 g piimašokolaadi (nt purustatud pähklitega Fazeri piimašokolaad)
  • 1 sl kakaopulbrit
  • 50 g võid

Koogipõhi:

  • 1 dl rosinaid
  • 2 sl rummi
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 1 dl täistera nisujahu
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid
  • 1,5 dl piima

Vahele määrimiseks:

  •   6 sl hapukoort

Kreemiks pane koor, tükedatud šokolaad, kakao ja või potti, kuumuta kuni šokolaad on sulanud. Jahuta ja pane paariks tunniks külmkappi.

Koogipõhjaks pane rosinad eelmisel päeval rummi sisse ligunema.

Vahusta munad suhkruga. Sega jahud, kakao, rosinad ja küpsetuspulber. Sulata ja jahuta või. Kalla kuivained munavahu hulka, sega. Lisa vähehaaval piim ja sulavõi. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse rõngasvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Küpsust kontrolli keskelt puutikuga.

Jahtunud kook lõika kolmeks kihiks. Ühe kihi vahele pane šokolaadikreemi, teise kihi vahel hapukoort, peale jälle šokolaadikreemi. Lase koogil enne serveerimist mõni tund seista.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Šokolaadikook pohladega
Järgmine postitus
Šokolaadikook toorjuustuga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Šokolaadikook pohladega

Hapukad pohlad passivad magusasse ja tummisesse šokolaadikooki imehästi.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.