Hapukad pohlad passivad magusasse ja tummisesse šokolaadikooki imehästi.

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 50 ml kohvikoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2,5 dl pohli

Pane potti või, tükeldatud šokolaad ja kohvikoor ning kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlane. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa šokolaadisegu, sega ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga ja sõelu muna-šokolaadivahu hulka. Lisa ka pohlad ja sega tainas veelkord läbi.

Määri 20 cm-se läbimõõduga koogivorm võiga, puista üle jahuga, kalla tainas vormi ja küpseta eelkuumutatud ahju keskosas, 175 kraadi juures umbes 1 tund.

Nippe ja nõuandeid:

  • Asenda pool jahukogusest tärklisega ja saad muredama-õhulisema koogi.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)