Hapukad pohlad passivad magusasse ja tummisesse šokolaadikooki imehästi.
- 200 g tumedat šokolaadi
- 50 g võid
- 50 ml kohvikoort
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 3 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 2,5 dl pohli
Pane potti või, tükeldatud šokolaad ja kohvikoor ning kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni segu on ühtlane. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa šokolaadisegu, sega ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga ja sõelu muna-šokolaadivahu hulka. Lisa ka pohlad ja sega tainas veelkord läbi.
Määri 20 cm-se läbimõõduga koogivorm võiga, puista üle jahuga, kalla tainas vormi ja küpseta eelkuumutatud ahju keskosas, 175 kraadi juures umbes 1 tund.
Nippe ja nõuandeid:
- Asenda pool jahukogusest tärklisega ja saad muredama-õhulisema koogi.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)