Hästi šokolaadine suur ja mahlane keeks, mis säilib pehme ka küpsetamisjärgsel päeval.
- 200 g võid
- 250 g suhkrut
- 4 suurt või 5 keskmise suurusega muna
- 4 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- näputäis soola
- 40 g kakaopulbrit
- 150 g tumedat šokolaadi
- 200-250 ml keefiri või petti
Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Haki šokolaad hästi peeneks.
Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu. Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1 tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta u. 10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral kata sulatatud šokolaadiga (50-100 g).
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Pole
Normaalne