Mandline-šokolaadine keeks.

  • 270 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 150 g pehmet võid
  • 250 g suhkrut
  • 4 toasooja muna
  • 250 ml toasooja maitsestamata jogurtit
  • 1.5 tl vaniljeekstrakti
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 150 g hakitud tumedat šokolaadi
  • 100 g hakitud mandleid (pistaatsiapähkleid)

Vahusta või suhkruga heledakas vahuks. Jätka vahustamist ja lisa ükshaaval munad. Iga muna lisamise järel peab segu ilus ühtlane jääma. Lisa jogurt, vanilliekstrakt ja sega veel pisut. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu see munavahu hulka, sega ühtlaseks. Nüüd jaga tainas kaheks ja lisa ühele osale hakitud mandlid ja teisele osale sõelu sisse kakaopulber.

Määri koogivorm (näiteks lahtikäiv rõngasvorm) võiga, puista üle riivsaia või jahuga ja kalla vormi kakaotainas, puista peale šokolaaditükid ja tõsta peale hele tainas. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 – 50 minutit.

Retsept: Elina Sildre (Perenaine.ee), foto: Dagris Punder




Eelmine postitus
Šokolaadikeeks
Järgmine postitus
Šokolaadikook metsmaasikatega
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Šokolaadikeeks

Hästi šokolaadine suur ja mahlane keeks, mis säilib pehme ka küpsetamisjärgsel päeval.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.