Šokolaadine siiru-viiruline mahlane keeks, mis säilib pehme ja maitsvana ka küpsetamisjärgsel päeval.

  • 200 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • 200 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 6 spl piima
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 100 g tumedat šokolaadi

Vahusta toasoe või suhkruga pehmeks kreemiks, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Sulata kuumaveevannil šokolaad, jahuta. Sega kuivained omavahel, lisa või-munasegule jahusegu ja piim, sega ühtlaseks (ürita võimalikult vähe segada).

Tõsta pool tainast teise kaussi, sega sulatatud šokolaadiga. Võita piklik keeksivorm, vala põhja pool heledast tainast, kata poole šokolaaditainaga, jälle hele tainas ja kõige peale šokolaaditainas. Sega tainakihid kahvliga kergelt läbi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 50-60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)