Pidulik šokolaaditordi mõõtu küpsetis.

Põhi:

  • 2,25 dl nisujahu
  • 3 muna
  • 1,25 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 150 ml mõrudamat apelsinimarmelaadi (koos koortega)
  • 150 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi

Kate:

  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 75 ml kohvikoort
  • 1 sl võid
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 2 sl suhkrut

Niisutuseks:

  • 1 dl apelsinimahla
  • 2 tl apelsini marmelaadi

Vahusta munad suhkruga. Sulata madalal kuumusel šokolaad ja või, võta pott tulelt ja lisa marmelaad. Jahuta. Sega munavahu hulka vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud ja sõelutud jahu ning šokolaadisegu. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit.

Katte jaoks kuumuta koor, lisa suhkur, vanilliekstrakt, šokolaad ja või. Võta pott tulelt ja sega kõik ühtlaseks. Lase täielikult jahtuda.

Torka koogisse tikuga väiksed augud sisse ja niisuta pealt mahla ja marmelaadi seguga. Lase vedelikul sisse imbuda ja kata kook glasuuriga. Kaunista šokolaadipähklitega, aga võib ka sukaadiga.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)