Šokolaadi-apelsinimarmelaadi tort

Pidulik šokolaaditordi mõõtu küpsetis.

Põhi:

  • 2,25 dl nisujahu
  • 3 muna
  • 1,25 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 150 ml mõrudamat apelsinimarmelaadi (koos koortega)
  • 150 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi

Kate:

  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 75 ml kohvikoort
  • 1 sl võid
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 2 sl suhkrut

Niisutuseks:

  • 1 dl apelsinimahla
  • 2 tl apelsini marmelaadi

Vahusta munad suhkruga. Sulata madalal kuumusel šokolaad ja või, võta pott tulelt ja lisa marmelaad. Jahuta. Sega munavahu hulka vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud ja sõelutud jahu ning šokolaadisegu. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit.

Katte jaoks kuumuta koor, lisa suhkur, vanilliekstrakt, šokolaad ja või. Võta pott tulelt ja sega kõik ühtlaseks. Lase täielikult jahtuda.

Torka koogisse tikuga väiksed augud sisse ja niisuta pealt mahla ja marmelaadi seguga. Lase vedelikul sisse imbuda ja kata kook glasuuriga. Kaunista šokolaadipähklitega, aga võib ka sukaadiga.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Šokolaadi-peedikook
Järgmine postitus
Šokolaadi-marmorkeeks
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Šokolaadi-peedikook

Peet sobib šokolaadikooki nii keedetult kui toorena ja hoiab koogi kaua mahlasena. Katteks on hapukoore-šokolaadi glasuur.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.