Vahelduseks tavapärastele kaeraküpsisetele võib proovida neid, väikese šokolaadiga krõbedaid kaeraküpsiseid.
- 150 g võid
- 90g fariinisuhkrut
- 1 muna
- 0,5 dl vett
- 200 g kaerahelbeid
- 100 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 30 g hakitud tumedat šokolaadi
Vahusta toasoe või fariinsuhkruga, lisa muna ja vesi ning vahusta veel veidi. Sega omavahel kaerahelbed, nisujahu, küpsetuspulber, kaneel ja hakitud šokolaad. Lisa kuivainesegu ettevaatlikult segades muna-võivahule.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 0,5 tl suurused tainaportsjonid, silu ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus u. 12 minutit või kuni küpsised on helepruunid.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)