Toekas ja suvine suutäis värsketest kartulitest.

  • 500 g värskeid pisikesi koorega kartuleid
  • 100 g suitsukala (lesta)
  • 75-100 g õuna
  • 4 vutimuna
  • 1 sibul
  • 1-2 sl oliiviõli
  • 1 sl kuiva valget veini
  • 1 sl austrikastet

Kaste:

  • 3 sl maitsestamata jogurtit
  • 3 sl hapukoort
  • soola, musta pipart
  • murulauku, tilli

Kasuta selle salati jaoks võimalikult väikseid värskeid koorega kartuleid või Pariisi kartuleid. Pane pestud kartulid keema.

Samal ajal viiluta sibul, viiluta või tükelda õun suupärasteks tükkideks, keeda vutimunad ja koori ära. Tükelda puhastatud suitsukala.

Kastmeks sega hapukoor ja jogurt ning lisa rohkelt hakitud maitserohelist, maitsesta vähese soola ja pipraga.

Kurna pehmeks keenud kartulid (liiga suured kartulid lõika pooleks või neljaks).

Kuumuta pannil õli, lisa sibulad, prae kergelt läbi, lisa vein, austrikaste ja kartulid. Maitsesta soolaga, sega ja minuti-paari pärast võta pann tulelt. Soola lisamisega ole ettevaatlik, sest ka suitsukala on piisavalt soolane.

Tõsta taldrikule kartulid, sellele kala ja õunaviilud, peale kastet ning kõige otsa aseta pooleks lõigatud vutimunad. Kaunista tillioksaga. Sellest kogusest saab kaks korralikku portsu.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)