Väga maitsvad ja mahlased, Guinnessi õllega valmivad kakaomuffinid, mis kaetud hapukas-magusa toorjuustuglasuuriga.

  • 2,5 dl Guinnessi õlut
  • 80 g kakaopulbrit
  • 3 dl suhkrut
  • 250 g võid
  • 5 dl nisujahu
  • 1,5 tl soodat
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • soola
  • 2 muna
  • 1,5 dl hapukoort

Glasuur:

  • 200 g toorjuustu
  • 120 g kondenspiima
  • peedipulbrit

Mõõda potti õlu ja või, kuumuta pliidil, kuni või on sulanud. Lisa kakao, sega ühtlaseks massiks ja lase jahutuda. Mõõda kaussi jahu, suhkur, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur, sool ja sega läbi.

Võta teine kauss ja klopi lahti munad ja lisa juurde hapukoor. Sega juurde õlu-võisegu, sega ühtlaseks massiks. Viimasena sega juurde jahusegu.

Jaga tainas muffinivormidesse (täida vormid u. 3/4 ulatuses) ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 15-20 minutit, katsu küpsust puutikuga.

Võta muffinid ahjust ja lase jahtuda.

Katteks sega omavahel toorjuust ja kondenspiim, kui soovid roosat värvi glasuuri lisa ka natuke peedipulbrit (u. 1 tl). Lõika muffinitel teravad tipud ära (et kate kohe muffinitelt ära ei voolaks) ja kata kreemiga, kaunista šokolaadi, nonparellide või marjadega.

Tõsta glasuuritud muffinid natukeseks ajaks külmikusse, et glasuur taheneks.

Sellest kogusest tuleb u. 22-24 muffinit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)