kommid ja maiustused / 04/17/2014

Sidrunivõie

Kreemjas ja hapuka maitsega võie (ingl. k. lemon curd), mida on hea kasutada beseekookide täidistes, jäätiselisandina, saiale määrides või lihtsalt niisama purgist lusikaga süües.

  • 2 sidruni riivitud koor
  • 2 sidruni mahl
  • 100 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 6 munakollast (mida kollasemad munad, seda kaunima võide saad)

Sidrunivõie valmista soovitavalt eelneval päeval, et see jõuaks enne sööma asumist külmkapis taheneda.

Vahusta munakollasega suhkruga, lisa sulatatud või ja sidrunimahl ja –koor.

Pane potti ja kuumuta madalal kuumusel umbes 7-8 minutit, kuniks segu pakseneb. Tõsta pliidilt ja aseta jahtuma. Kui võie on maha jahtunud, kalla kaanega kinni käivasse nõusse ja pane külmkappi tahenema. Säilib külmikus ca 2 nädalat.

Sellest kogusest tuleb ca 1 liiter võiet.

Nippe ja nõuandeid:

  • Eelista ökopoodidest ostetud sidruneid, sest nende koored ei ole mürkidega pritsitud.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

 

 




Järgmine postitus
Pähkline nugat-maiustus
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.