skyr jäätis

Islandi päritolu skyr pole mitte ainult kohupiima või jogurti moodi vahepala, vaid mõnusalt siidine tooraine, mis sobib isegi jäätise tegemiseks. Sellest kogusest saad ca 1,2 liitrit sidruniselt värskendava maitsega jäätist.

  • 2 dl 35% koort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 400 g magustatud kondenspiima
  • 400 g skyr’i
  • 1 dl sidrunimahla (2 suuremast või 4 väiksemast sidrunist)

Mikserda koor ja suhkur tugevaks vahuks. Sega juurde ülejäänud ained.

Kui sul on jäätisemasin, kalla segu masinasse ja valmista masinaga jäätis. Pane valmis saanud jäätis enne söömist veel 4-5 tunniks sügavkülmikusse.

Kui sul ei ole jäätisemasinat, kalla segu sügavkülmakindlasse plastikkarpi ning sega* külmuvat jäätist iga poole tunni tagant, kuniks segu hakkab läbi külmuma (ca 3-4 tunni pärast). Lase jäätisel enne söömist veel mõned tunnid sügavkülmikus olla.

Serveeri näiteks puuviljadega.

*Jäätise segamine on tähtis, sest vastasel juhul tekivad jäätise sisse jääkristallid.

Retsept ja foto: Eva Pärtel, Perenaine.ee