Sefiiritort

Kodu-tehtud sefiiritort teeb kindlasti silmad ette poeversioonile. Torti ei ole keeruline teha, sefiiri tegemine nõuab ainult pisuke kannatlikkust.

Biskviitpõhjad:

  • 6 muna
  • 6 sl suhkrut
  • 6 sl nisujahu

Kreem:

  • 2 dl 35% koort või üks tuub banaani-kohupiimakreemi
  • 2 sl suhkrut
  • 3 banaani (või rabarberimoosi!)
  • 0,5 dl hapukat moosi

Sefiir:

  • 3 munavalget
  • 300 g suhkrut
  • 0,7 dl punasesõstramahla (võib asendada tavalise veega)
  • veerand tl sidrunhapet

Biskviitpõhjaks vahusta munad suhkruga ja lisa lõpus jahu. Kalla 24 cm-se läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Selleks, et küpsenud põhi plaadi küljest kenasti lahti tuleks, pane ahjuplaadi peale võiga määritud küpsetuspaber. Jahuta koogipõhi täielikult.

Kreemiks vahusta koor suhkruga. Sega kahvli abil purustatud kolme banaaniga.

Lõika biskviidi keskelt horisontaalselt pooleks. Määri alumine koogipoolik hapuka moosiga, määri peale vahukoore-banaani segu. Kook pane ööseks külmkappi, et biskviit kenasti “läbi liguneks”.

Sefiiri tegemiseks keeda esmalt mahlast, suhkrust ja sidrunhappest siirup (keeda seda 15-20 min pidevalt segades ja madalal kuumusel, sest vastasel juhul kõrbeb suhkur mõrudaks!). Umbes 10 minutit enne siirupi valmimist hakka munavalgeid mikseriga vahustama. Kui siirup valmis, nirista see kohe peene joana munavalgevahu sisse ja jätka vahustamist (ca 10 minutit). Jätka segamist ka käsitsi (ca 5 min).

Kaunista tort valminud sefiiriga kas kilekotti tehtud augu abiga või spetsiaalse tordipritsiga. Kaunista pealt marjadega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Jaapani toorjuustukook matchaga
Järgmine postitus
Prantsuse šokolaadikook
6 Kommentaari

February 3, 2015

Kuna kolme päevase etteteatamisega ei ole võimalik endale enam sünnipäevaks sefiiritorti tellida (kõiksugused pühad nädalalõpus), siis tuleb kätte võtta ja ise teha. Mõtlesin, et teen siis igaks juhuks proovi-koogi ka enne reedet. Ma ei ole varem mitte kunagi sefiiri teinud. Ja tulemusega olen mina ise väga rahul! Põnevus ja õnnetunne ei taha ikka veel mööduda:)

Biskviitpõhjad tegin teistsuguse retsepti järgi, vahele panin kohupiima-vahukoore kreemi kirsikompotiga. Ei ole veel torti täies koosseisus
maitsnud, kuid sefiir on võrratu! Aitäh hea retsepti eest! Vedelikuna kasutasin punasesõstra mahla, väga ilus roosa sefiir sai.


February 10, 2015

Tegin sefiiri. Mis ma valesti tegin, sest minu sefiir jäi vähe vedelaks? Et kui oleksin tahtnud lilli teha tordile oleks kohe ära vajunud. Kas ma oleksin pidanud kauem mikserdama?


    February 10, 2015

    Jah, arvatavasti ei olnud vaht piisavalt tugev (oleks pidanud kauem mikserdama).


February 17, 2015

Põhi kerkis ahjus ilusti, kuid kui kuumuse maha keerasin ja ahjuukse veidi lahti tegin, vajus täitsa ära. Põhja paksuseks tuli vast 4cm ainult. Kuid oli ilusti läbi küpsenud ja lõppkokkuvõttes ei olnud hullu midagi.
Sefiiri tegin samade komponentidega, kuid lisasin 0,7dl asemel 2dl poemahla (granaatõuna-õuna) ja želatiini (2 lehte). Kuna mahl oli suhteliselt magus, oleksin pidanud lisama natuke rohkem sidrunhapet, sest sefiir jäi natuke läila ja oleks hapukamat mekki juurde tahtnud. Muidu tuli sefiir väga ilusti välja ja palju tuli seda ka.
Kokkuvõttes sain oma elu esimese sefiiritordiga hästi hakkama. Aitäh retsepti eest!


May 28, 2015

Võis olla ka,et siirup polnud valmis.Õpetus kui siiupit lusikaga natuke tassi külma vette lasta,siis saab näppude vahel kuuli teha-siis valmis.


May 28, 2015

Ahju ust ei tohi esimese 5-10 minuti jooksul lahti teha.Sefiirile võib mikserdamise käigus ju ka natuke sidrunihapet juurde lisada-proovid kui maitse sulle meeldiv.Olen ise aastaid kontiiter olnud ja kõigil kellele nõu andnud,jäänud rahule.Edukaid koogi küpsetamisi ja katsetusi kõigile.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jaapani toorjuustukook matchaga

See toorjuustukook on pehme ja õhuline, meenutades samal ajal nii küpsetatud sufleed kui meie kohupiimakooki. Kook ise on vähemagus, kuid seda tasakaalustab magus valge šokolaadi-vahukoore kate.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.