Kodu-tehtud sefiiritort teeb kindlasti silmad ette poeversioonile. Torti ei ole keeruline teha, sefiiri tegemine nõuab ainult pisuke kannatlikkust.

Biskviitpõhjad:
  • 6 muna
  • 6 sl suhkrut
  • 6 sl nisujahu
Kreem:
  • 2 dl 35% koort või üks tuub banaani-kohupiimakreemi
  • 2 sl suhkrut
  • 3 banaani (või rabarberimoosi!)
  • 0,5 dl hapukat moosi
Sefiir:
  • 3 munavalget
  • 300 g suhkrut
  • 0,7 dl punasesõstramahla (võib asendada tavalise veega)
  • veerand tl sidrunhapet

Biskviitpõhjaks vahusta munad suhkruga ja lisa lõpus jahu. Kalla 24 cm-se läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Selleks, et küpsenud põhi plaadi küljest kenasti lahti tuleks, pane ahjuplaadi peale võiga määritud küpsetuspaber. Jahuta koogipõhi täielikult.

Kreemiks vahusta koor suhkruga. Sega kahvli abil purustatud kolme banaaniga.

Lõika biskviidi keskelt horisontaalselt pooleks. Määri alumine koogipoolik hapuka moosiga, määri peale vahukoore-banaani segu. Kook pane ööseks külmkappi, et biskviit kenasti “läbi liguneks”.

Sefiiri tegemiseks keeda esmalt mahlast, suhkrust ja sidrunhappest siirup (keeda seda 15-20 min pidevalt segades ja madalal kuumusel, sest vastasel juhul kõrbeb suhkur mõrudaks!). Umbes 10 minutit enne siirupi valmimist hakka munavalgeid mikseriga vahustama. Kui siirup valmis, nirista see kohe peene joana munavalgevahu sisse ja jätka vahustamist (ca 10 minutit). Jätka segamist ka käsitsi (ca 5 min).

Kaunista tort valminud sefiiriga kas kilekotti tehtud augu abiga või spetsiaalse tordipritsiga. Kaunista pealt marjadega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)