Hapupiimakeeks

Lihtne ja maitsev keeks keefirist, kuhu võid maitseks lisada ka rosinaid.

  • 180 g võid
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • näputäis soola
  • 250 g nisujahu
  • 2 dl hapupiima/keefiri
  • soovi korral rosinaid

Sulata või, jahuta. Lisa keefir ja sega ühtlaseks.

Vahusta munad suhkruga. Sega juurde keefiri-ja võisegu. Sega jahu küpsetuspulbri, sooda ja soolaga ning lisa munasegule. Kui lisad rosinad, lisa need viimasena tainasse. Kalla tainas pikliku võitatud keeksivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 45-55 minutit kuni keeks on kaunilt kuldne (kontrolli küpsust puutikuga). Jahuta keeks ja lõika viiludeks.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Datlileib
Järgmine postitus
Apelsiniselt mahlane keeks
2 Kommentaari

May 1, 2019

Tegin rosinatega ja tuli maitsev keeks, keefir andis hea maitse, polnud kuiv. Lihtne valmistada samuti.


    October 15, 2019

    Väga maitsev keeks. Rosinate asemel panin õunu ja lisasin veidi rohkem jahu. Super



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Datlileib

Mõnus vaheldus tavapärasele leivale-saiale: see küpsetis on ainult natuke magus, tänu datlitele. Sobib väga hästi söömiseks toorjuustu või ka viilujuustuga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.