Puravikest ja veidikesest sinihallitusjuustust valmistatud pirukas on sobiv eelroaks või suupisteks. Põhiroana serveerides tahaks ta enda kõrvale rohkelt värsket salatit.

Pirukapõhi:

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl odrajahu
  • 50 g võid
  • 1 dl riivitud juustu
  • 4 spl külma vett (vajadusel)

Täidis:

  • 200 g praetud puravikke
  • 50g sinihallitusjuustu
  • 2 muna
  • 200 g creme fraiche’i (või paksemat hapukoort)
  • 1/2 tl kuivatatud tüümiani (soovi korral)
  • soola, pipart

Sega kokku koostisained pirukapõhja jaoks ja lase taignal 30 minutit külmas seista.

Prae hakitud puravikud kergelt läbi, soovi korral maitsesta kuivatatud tüümianiga. Klopi munad koos creme fraiche’iga ning sega hulka veidi jahtunud seened ning murendatud sinihallitusjuust.

Vooderda pirukavorm taignaga, torgi taigna sisse augud ning eelküpseta põhja 10 minutit 200 kraadini eelsoojendatud ahjus. Seejärel vala peale seenesegu ja küpseta veel 20-25 minutit.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)