Seenepirukas sinihallitusjuustuga

Puravikest ja veidikesest sinihallitusjuustust valmistatud pirukas on sobiv eelroaks või suupisteks. Põhiroana serveerides tahaks ta enda kõrvale rohkelt värsket salatit.

Pirukapõhi:

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl odrajahu
  • 50 g võid
  • 1 dl riivitud juustu
  • 4 spl külma vett (vajadusel)

Täidis:

  • 200 g praetud puravikke
  • 50g sinihallitusjuustu
  • 2 muna
  • 200 g creme fraiche’i (või paksemat hapukoort)
  • 1/2 tl kuivatatud tüümiani (soovi korral)
  • soola, pipart

Sega kokku koostisained pirukapõhja jaoks ja lase taignal 30 minutit külmas seista.

Prae hakitud puravikud kergelt läbi, soovi korral maitsesta kuivatatud tüümianiga. Klopi munad koos creme fraiche‘iga ning sega hulka veidi jahtunud seened ning murendatud sinihallitusjuust.

Vooderda pirukavorm taignaga, torgi taigna sisse augud ning eelküpseta põhja 10 minutit 200 kraadini eelsoojendatud ahjus. Seejärel vala peale seenesegu ja küpseta veel 20-25 minutit.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Porgandipirukas salvei ja kitsejuustuga
Järgmine postitus
Sibula-singi pirukas rukkijahu-põhjal
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Porgandipirukas salvei ja kitsejuustuga

Pirukas noortest kasvueas porganditest, maitsestatud kitsejuustu ja salveiga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.