Vana hea puru-kohupiimakook tuleb maitsev ka rukkijahuga.

Purusegu:

  • 6 dl rukkijahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2 sl kakaod

Täidis :

  • 125 g hapukoort
  • 750 g kohupiima
  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • vaniljesuhkrut
  • 300 g mustsõstraid (või kirsse)

Puru jaoks mudi sõrmede vahel jahu, või, suhkur ja kakao ühtlaseks.

Täidise ained (v.a marjad) mikserda omavahel segamini. Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 2/3 kogust puru, kalla peale kohupiimasegu, selle peale omakorda jaota peale marjad. Kõige peale puista ülejäänud purusegu.

Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit. Enne lahtilõikamist lase jahtuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)