Vana hea puru-kohupiimakook tuleb maitsev ka rukkijahuga.
Purusegu:
- 6 dl rukkijahu
- 1,5 dl suhkrut
- 150 g võid
- 2 sl kakaod
Täidis :
- 125 g hapukoort
- 750 g kohupiima
- 4 muna
- 1 dl suhkrut
- vaniljesuhkrut
- 300 g mustsõstraid (või kirsse)
Puru jaoks mudi sõrmede vahel jahu, või, suhkur ja kakao ühtlaseks.
Täidise ained (v.a marjad) mikserda omavahel segamini. Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 2/3 kogust puru, kalla peale kohupiimasegu, selle peale omakorda jaota peale marjad. Kõige peale puista ülejäänud purusegu.
Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit. Enne lahtilõikamist lase jahtuda.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Triin
Mina olen seda kooki teinud punaste sõstardega ja ka üldse ilma marjadeta, väga maitsev 🙂 huvitav kas astelpajumarjad võivad ka sobida, igaljuhul plaanis proovida 😛
diana
Tere.
Soovin teada mis suuruses peab olema ahjuplaat?
Ette t2nades diana
Eva@Perenaine
Diana, kasuta ca 30×40 cm suuruses ahjuplaati. Head küpsetamist!
Terje
Kohupiimakoogid on vist küll kõik head, aga see on üks parimatest.
Rukkikoogist ja avokaadopuust | Toidutegu
[…] küll. Peale selle nägi see nii isuäratav välja, et tuli ilmtingimata ära proovida. Retsept perenaine.ee-st. Ilmselgelt võiks seda nimetada ka üheks tõeliselt eestimaiseks koogiks, sest koos on […]
Ene
Väga hea kook, isegi minu väiksed pirtsud lapsed sõid end koogist lõhki 🙂
Orbit
Siiras kaastunne!