Rosinate ja martsipaniga keeks on maitsev maius argipäevaks.

  • 2 dl rosinaid
  • 1 dl rummi
  • 200 g toasooja võid
  • 2 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl kaneeli
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g martsipani
  • 1 dl kooritud päevalilleseemneid

Pane eelmisel päeval rosinad rummi sisse likku. Teisel päeval vahusta või suhkruga ja lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega nisujahu küpsetuspulbri ja maitseainetega, lisa rosinad ja päevalilleseemned, pudista sisse martsipan.

Lisa see kõik muna-või segule. Sega tainast võimalikult vähe. Määri vorm rasvainega ja kalla tainas vormi. Küpseta 175 kraadi juures vähemalt tund aega. Kontrolli küpsust puutikuga, kui see jääb puhtaks, on keeks valmis.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)