Suvemarjadeks sobivad talvisel ajal hästi ka erinevad külmutatud marjad – mustikad, kirsid, vaarikad, mustsõstrad. Pildil oleval magustoidul on kasutatud mustikaid.

  • 1 dl pudruriisi
  • 3 dl vett
  • pisut soola
  • 1 sl suhkrut
  • 3-4 dl rõõska koort
  • 2-3 dl suvemarju
  • maitse järgi suhkrut
  • sidrunimahla ja -koort
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 dl hakitud mandleid

Riis pesta, keeta vees mõõdukas kuumuses ilma kaaneta. Kui vedelik on ära haihtunud ja riis peaaegu pehme, lisa sool, suhkur ja rõõsk koor. Lase korraks keema tõusta, lülita pliidikuumus välja, sega ja aseta kaane alla järelküpsema. Valmis puder peab olema pehme riisiteraga ja parajalt kreemine – vajadusel lisa vett või rõõska koort. Valmis pudrule lisa sidrunimahl ja -koor, vanillisuhkur ja hakitud mandlid. Jahuta.

Täida magustoiduvormid (nt brüleekreemi vormid) pooles ulatuses marjadega, kata riisipudruga ja puista üle suhkruga. Kui omad leeklampi, karamellista (sarnaselt brüleekreemile) suhkur pealt sellega; kui mitte, siis aseta desserdid ahju maksimumkuumuses grillelemendi alla kuni suhkru karamellistumiseni.

Retsept: Oma Maitse, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)