Rabarberimuffinid purukattega

Mahlased rohke rabarberitäidisega muffinid, mille peal krõbe kaerahelvestega täiendatud purukate. Kogused 8-le muffinile.

  • 300 g rabarberit
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkurt
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g hapukoort
  • 50 g võid (sulatatud)

Purukate:

  • 3 sl pruuni suhkurt
  • 2 sl nisujahu
  • 2 spl kaerahelbeid
  • 1 tl kaneeli
  • 50 g võid

Tükelda rabarber, sega läbi suhkruga ja jäta ca 30 minutiks seisma, kuniks mahl on eraldunud. Valmista purukate – näpi külmad võitükid ja ülejäänud kuivained ühtlaseks sõmeraks massiks.

Klopi lahti munad, lisa hapukoor, või (jahtunud), küpsetuspulbriga segatud jahu, suhkur ning rabarberitükid (koos mahlaga). Tõsta muffinivormidesse ja pudista peale purukate. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 15 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberi-martsipani muffinid
Järgmine postitus
Kohupiima-rabarberimuffinid
2 Kommentaari

June 27, 2020

Kas taigna sisse ei käigi suhkur? Kogu suhkur rabarberite sekka?


    June 27, 2020

    Taigna koostisosade sees on 1,5 dl suhkrut.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi-martsipani muffinid

Mõnusalt krõbedad martsipanitükid peal, üllatuseks pehme südamik ja krooniks mahlakas-hapukas rabarber.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.