Mahlased rohke rabarberitäidisega muffinid, mille peal krõbe kaerahelvestega täiendatud purukate. Kogused 8-le muffinile.

  • 300 g rabarberit
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkurt
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g hapukoort
  • 50 g võid (sulatatud)

Purukate:

  • 3 sl pruuni suhkurt
  • 2 sl nisujahu
  • 2 spl kaerahelbeid
  • 1 tl kaneeli
  • 50 g võid

Tükelda rabarber, sega läbi suhkruga ja jäta ca 30 minutiks seisma, kuniks mahl on eraldunud. Valmista purukate – näpi külmad võitükid ja ülejäänud kuivained ühtlaseks sõmeraks massiks.

Klopi lahti munad, lisa hapukoor, või (jahtunud), küpsetuspulbriga segatud jahu, suhkur ning rabarberitükid (koos mahlaga). Tõsta muffinivormidesse ja pudista peale purukate. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 15 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)