Magusa kreemi ja krõbeda kaerahelbekattega kaetud rabarbrikook.

Tainas:
  • 220 g nisujahu
  • 120 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

  • 350 g rabarbereid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 munakollane
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 spl nisujahu
  • 285 ml kohvikoort

Kate:

  • 70 g võid
  • 70 g demerara suhkrut
  • 70 g kaerahelbeid

Sega kokku toasoe või, suhkru ja muna. Mõõda lauale jahu, sega küpsetuspulbriga, lisa juurde või-munamass.  Haki noaga, kuni ühtlase puru tekkimiseni. Suru tainas käte abil kiirete liigutustega ühtlaseks massiks. Kata tainas kilega ja aseta külmikusse 30 minutiks.

Rulli tainas ümmarguseks ja suru 26 cm lahtikäivasse koogivormi põhja ja äärtele, kata fooliumi või hernestega. Küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Lõika rabarber suupärasteks tükkideks (kuid mitte liiga õhukesteks viiludeks). Pane rabarber potti koos poole suhkrukogusega, kuumuta kuni rabarber on veidi pehme.

Võta rabarber potist, kuumuta allesjäänud rabarberimahla, kuni see muutub siirupisemaks.

Vahusta muna koos munakollase ja allesjäänud suhkruga. Lisa kohvikoor, vanilliekstrakt, jahu ja paar spl rabarberisiirupit.

Aseta eelküpsetatud põhjale rabarberid, vala peale kreem. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15 minutit.Sega sulavõi demerara suhkru ja kaerahelvestega, kata kook kattega. Küpseta veel kooki u. 15 minutit.

Lase enne serveerimist jahtuda.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)