Mõnusalt krõbedad martsipanitükid peal, üllatuseks pehme südamik ja krooniks mahlakas-hapukas rabarber.
- 120 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 60 g suhkrut, pluss kaks lusikatäit puistamiseks
- 60 g võid (82%), sulatatud
- 120 ml keefiri
- 1 muna
- 120 g rabarberit, tükeldatud
- 80 g kvaliteetset, kõrge mandlisisaldusega martsipani
Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Kannus sega kokku sulatatud või, keefir ja muna.
Lõika 50 g martsipani väikesteks kuubikuteks. Keeruta kuubikuid lusikatäies suhkrus, just nii palju, et nad natuke suhkruterasid enda külge võtaksid. Ülejäänud martsipan (30 g) jaga pallikesteks nii, et iga muffini kohta oleks üks pallike.
Puista tükeldatud rabarberile umbes kaks teelusikatäit suhkrut, sega.
Lisa vedelad koostisained kuivadele. Sega pisut. Lisa rabarber ja sega läbi. Ära liialt klopi, las jääda pisut klimbine. Kukuta igasse muffiniauku kaks supilusikatäit tainast, siis libista keskele martsipanipallid ja kata ülejäänud tainaga.
Puista kõige otsa suhkurdatud martsipanitükid ja küpseta 5 minutit 190-kraadises ahjus + 20-25 minutit 175-kraadises ahjus.
Kontrolli küpsust puutiku abiga. Muffinid peaksid pealt olema pruunikad ja martsipanitükid krõbedad. Sellest muffinist tuleb (sõltuvalt vormide suurusest 6 – 10 muffinit; nt 160 ml-se vormimõõdu korral 6 tk; 100 ml-se vormimõõduga 10 tk).
Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)