rabarberi-limonaad

Meega magustatud rabarberi-maasika siirup, millest saad gaseeritud veega lahjendades maitsva koduse limonaadi. Sellest kogusest saad ca 6 dl siirupit.

Siirup:

  • 300-400 g rabarberit
  • 200 g maasikaid
  • 3 spl vedelat mett
  • keevat vett

Maitsestamiseks:

  • sidrunit
  • piparmünti

Serveerimiseks:

  • gaseeritud vett

Pese ja tükelda rabarberid (noori varsi pole vaja koorida) ja maasikad. Kui sulle meeldib hapukas sidruni maitse, lisa ühe (või poole sidruni) sidruni viilud. Kes soovib, võib lisada ka piparmündilehti. Vala suurde kaussi, lisa mesi ja sega läbi.

Vala peale keedetud vett, niipalju, et kõik oleks veega kaetud. Lase seista toatemperatuuril, kuniks segu jaheneb. Seejärel aseta kausile kaas ja jäta külmikusse vähemalt 4 tunniks kuni ööseks seisma. Kurna vedelik läbi sõela pudelisse ja hoiusta siirupit külmikus. Serveerimiseks lahjenda siirup gaseeritud vee ja jääkuubikutega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)