rabarberikook

Mahlane kodune biskviittort hapuka rabarberi-maasika keedise ja magusa vanillikreemiga.

Biskviitpõhi:

  • 3 suurt muna
  • 4 spl suhkut
  • 3 spl riisijahu*
  • 1,5 spl maisitärklist*
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Vanillikreem:

  • 4 muna
  • 0,5 l piima
  • 4 spl maistärklist
  • 85-100 g suhkrut
  • 1 vanillikaun
  • 1,5 dl vahukoort (35% koor)

Rabarberi-maasikakeedis:

  • 300 g rabarbereid
  • 150 g maasikaid
  • 1,5 dl suhkrut
  • veidi vett

Biskviitpõhjaks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu sisse omavahel eelnevalt segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga ümbritsetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 10-15 minutit. Jahuta biskviit täielikult maha.

Vanillikreemiks pane piim koos vanillikaunaga potti, aseta pliidile. Kuumuta madalal kuumusel keemiseni. Klopi lahti munad, lisa suhkur ja maisitärklis. Eemalda vaniljekaun piimast, lisa lusikahaaval piima munasegule. Seejärel vala kogu piim peene joana ja samal ajal segades munasegule. Kuumuta segu madalal tulel, pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Eemalda tulelt ja jahuta täielikult maha. Kui kreem on täielikult maha jahtunud, vahusta vahukoor ja sega vanillikreemi juurde.

Rabarberi-maasikamoosiks pane kõik koostisained potti, lisa põhja veidi vett. Kuumuta kuni rabarberid-maasikad on pehmeks keenud, vajadusel lisa suhkrut. Püreesta ja tõsta jahtuma.

Koogi kokkupanemiseks toimi nii. Lõika jahtunud biskviitkook kolmeks võrdseks kihiks. Tõsta 1 biskviitpõhi koogialusele, kata rabarberi-maasikamoosiga. Seejärel kata moos vanillikreemiga. Korda sama tegevust veel kaks korda. Kata tort pealt ja külgedelt kreemiga. Tõsta tort külmikusse paariks tunniks maitsestuma. Kaunista tort moositriipude ja melissilehtedega.

*Riisijahu ja maisitärklise võid asendada ka 4,5 spl nisujahuga. 

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)