Toitvad mini-kringlid (4 tk), mille täidises on kasutatud ka nõgest.

Pärmitaigen:
  • 400 g nisujahu
  • 50 g täistera nisujahu
  • 8 g kuivpärmi
  • 0,5 spl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 2,5 dl piima
  • 50 g võid
Täidis:
  • 60 g nõgeselehti (ca 1 liiter)
  • 100 g Saaremaa Kadaka riivjuustu
  • 2 spl päikesekuivatatud tomateid
  • 3 spl piiniapähkleid
  • 2 spl pehmet võid

Pärmitainaks sega jahud, pärm, suhkur, sool. Sulata või, kalla potti juurde piim ja kuumuta kuniks segu on ca 40 kraadi. Kalla kuivainetele ja sõtku taigen. Raputa peale jahu, kata kile või märja rätiga ning pane tunniks ajaks sooja kohta kerkima.

Vahepeal valmista ette täidis. Kalla nõgeselehtedele keema läinud vesi ja sega ca pool minutit, kuniks näed, et lehed on närbunud. Tõsta sõelale, jahuta ja pigista välja üleliigne vesi. Pane köögikombaini nõgeselehed, tomatid, piiniapähklid ja purusta peenemaks.

Rulli taigen õhukeseks ristküliku kujuliseks tükiks. Määri peale pehme või ja raputa peale nõgesetäidis ning riivjuust. Jaga taigen mõttes kolmeks ja tõsta alt 1/3 taigent keskmise osa peale ning seejärel ülevalt 1/3 keskmise osa peale. Saad ühe pika kolmekihilise riba. Lõika see keskelt pooleks ning saadud tükid lõika omakorda neljaks pikaks ribaks (kokku saad kaheksa riba). Venita neid kergelt käega pikemaks ja punu need omavahel algul keerdu ja siis ümmarguseks väikeseks kringliks.

Tõsta kringlikesed (4 tk) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja peida lahtised otsad hoolikalt põhja alla. Kata märja rätika ja jäta veel pooleks tunniks kerkima. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)