Krõbeda martsipanise purukattega kihiline rabarberi-kohupiimakook.
Puru:
- 4 dl nisujahu
- 100 g võid
- 1 dl suhkrut
Täidis:
- 300 g kohupiima
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 100 g hapukoort
- u. 300 g rabarbrit
- 75 g martsipani
Valmista puru, selleks sulata või ja lisa kuivainetele. Näpi purutaoliseks massiks.
Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahule. Lisa kohupiim ja hapukoor.
Haki rabarberid väikesteks tükkideks.
Võta lahtikäiv 20-24 cm läbimõõduga koogivorm ja kata küpsetuspaberiga. Raputa vormi põhja 1/3 purust, aja ühtlaselt laiali ja suru käega vastu vormi põhja. Vala ettevaatlikult peale pool kohupiimatäidisest.
Täidisele lisa pool rabarberikogusest, raputa peale pool kogust riivitud martsipani. Seejärel 2/3 purust, siis allesjäänud kohupiimatäidis, rabarberid ja martsipan. Kõige peale raputa allesjäänud puru.
Küpseta 190-kraadises ahjus 40-50 minutit. Kui kasutad väiksemat vormi, küpseb kook ahjus pisut kauem.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Katrin
Meie pere lemmik rabarberikook. Mõnus mahlane. Olen teinud ilma martsipanita ja ikka maitseb häää
Eva
Väga maitsev kook! Purukatte tegin toasooja võiga. Tuleb suur kook (üsna kõrge).